Leppoisa tunnelma siivitti Iskelmäbrunssia

6.8.2018

Kovimmat helteet olivat viime viikonloppuna ohi, kun Lahdessa keräännyttiin Insinööriliiton Iskelmäbrunssille. Helteinen kesä ja muutama päivä aiemmin sadevedestä tulvinut Lahden keskusta tarjosivat kuitenkin puheenaiheita brunssilla vierailleille liiton jäsenille ja heidän seuralaisilleen.

Vesijärven rannassa sijaitsevan ravintola Cassellin noutopöytään oli katettu runsaasti erilaisia herkkuja. Niitä nauttiessa brunssiväki rupatteli uusien ja vanhojen tuttavien kanssa.

Sään lisäksi keskusteluissa käytiin läpi kuluvan kesän ja lomien tapahtumia. Myös insinöörikoulutukseen liittyvät teemat tarjosivat jutun juurta.

Kesäkaravaani käynnisti loman

Ansioniemen Sähkössä työnjohtajana työskentelevä Juho Kuisma tuli brunssille Laura Juutisen kanssa. Brunssi oli Kuisman viikon mittaisen loman aloitus. Juutinen oli viikonloppuvapaalla armeijasta.

– Mukava, rento ja leppoisa, he kehuivat tilaisuuden tunnelmaa.

Päijät-Hämeestä kotoisin oleva Kuisma opiskeli sähkötekniikan insinööriksi Joensuussa. Viime vuonna hän palasi takaisin kotiseudulle, kun tutkintopaperit olivat valmiina.  

Heti opintojen alussa Kuisma – kuten kaikki muutkin vuosikurssilaiset – liittyi liiton opiskelijajäseneksi. Pohjois-Karjalassa hän osallistui erilaisiin tilaisuuksiin; kesäkaravaanin tilaisuus oli hänen ensimmäinen vierailunsa Lahden seudulla.  

– Verkostoituminen on ehdottaman tärkeää, Kuisma perusteli syytä osallistua liiton

tapahtumiin.

Myös liiton tarjoamat koulutukset kiinnostavat. Toistaiseksi aikataulut eivät ole vielä mahdollistaneet osallistumista, mutta syksyn webinaariohjelmasta nuori insinööri aikoo etsiä sopivan kurssin.

Ensi vuonna uudelleen

Vieraiden joukossa oli mukana pitkään liittoyhteisössä ja ensikertalaisia. Useat kiittelivät brunssin antia ja poistuivat hymyssä suin kesäiseen lauantai-iltapäivään.

Moni totesi, että aikoo jatkossakin noudattaa Insinööriliiton kutsua. Ensi vuonna siihen on runsaasti mahdollisuuksia, kun 100-vuotisjuhlien kunniaksi liitto järjestää yli 40 tapahtumaa ympäri maata.

Teksti ja kuvat: Kirsi Tamminen, Insinööriliitto

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 18.10.2018

Tamperelainen ohjelmistoyhtiö Codeo ilmoittaa työntekijöidensä palkat julkisesti nettisivuillaan. Työntekijät pitävät sitä reiluna, että kollegat voivat vertailla ansioitaan.

Artikkelit 16.10.2018

Teknologiayhtiö kannustaa työntekijöitä käyttämään vihreitä kulkumuotoja matkalla työpaikalle. Lähes puolet saapuu töihin ainakin välillä lihasvoimin.

Artikkelit 8.10.2018

Lennonjohdon on toimittava tilanteessa kuin tilanteessa. Valtion erityistehtäväyhtiö luovutetaan pian uuteen jättikonserniin, joka valmistautuu kilpailuun.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

5/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 50.