Luottamustunti parantaa työpaikan henkeä

5.11.2018

Työntekijät ja työnantajat kärsivät keskinäisen luottamuksen puutteesta. Uusi työpaikoille tarkoitettu työkalu parantaa ilmapiiriä.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Työturvallisuuskeskus ovat käynnistäneet Luottamustunti-kampanjan, joka tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden kehittää luottamusta työtiimien sisällä.

Luottamustunti on ohjattu tunnin mittainen ryhmäkeskustelu, jonka aikana työtiimi voi käsitellä verkkotyökalun avulla käytäntöjä luottamuksen lisäämiseksi.

Tunnin lopuksi tiimin jäsenet kirjaavat työkirjaan keskustelun pohjalta luottamuslupaukset, joiden avulla yhteisiä tavoitteita toteutetaan.

Verkkotyökalu on suunnattu etenkin luottamushenkilöille tai esimiehille, jotka voivat ottaa käyttöönsä sen työpaikalla. Keskustelun vetäjälle on tehty omat ohjeet. Materiaali sopii etenkin pk-yrityksiin, joissa resursseja on vähän ja joissa asioita on käsiteltävä tehokkaasti.

Työmarkkinajärjestöt ovat olleet Luottamustunnin kehittämisessä mukana.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Nokia aikoo irtisanoa 350 työntekijää

15.1.2019 Nokia tavoittelee 700 miljoonan euron kustannussäästöjä vuoden 2020 loppuun mennessä. Osana uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelmaa yhtiö suunnittelee irtisanomisia Suomessa. Nokia on tänään kutsunut henkilöstön edustajat Suomessa 22. tammikuuta alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin, joiden arvioidaan johtavan 350 työpaikan vähennykseen tänä vuonna. Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa, paitsi Oulun tehdasta.

Suomessa kehitetään melko vahvasti tekoälyä

15.1.2019 Suomi on tekoälyosaamisessa eurooppalaista tasoa tutkimuksessa, yritysten osaamisessa ja koulutuksessa, ilmenee valtioneuvoston teettämästä selvityksestä. Tekoälyn tutkimusosaaminen on tieteellisten julkaisujen perusteella Suomessa 17. parasta. Suomen osuus maailman tekoälyjulkaisujen määrästä on noin puoli prosenttia. Yritysten tekoälyosaaminen on hyvällä tasolla. Toisaalta tekoälyteknologioiden hyödyntäminen yritysten toiminnassa ei ole vielä Suomessakaan kovin laajaa.

Palkkasumma kasvoi syksyllä 4,4 prosenttia

11.1.2019 Koko talouden palkkasumma kasvoi Tilastokeskuksen mukaan syys-marraskuussa 4,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Marraskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 6,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten syys-marraskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 3,4 prosenttia. Palkkasumma nousi syys-marraskuussa koko taloutta nopeammin yksityisessä terveydenhuollon- ja sosiaalipalveluissa, rakentamisessa ja muissa palveluissa. Maltillisimmin palkkasumma kasvoi teollisuudessa ja yksityisessä koulutuksessa.

Insinööri–näköislehti Arkisto