Luottamustunti parantaa työpaikan henkeä

5.11.2018

Työntekijät ja työnantajat kärsivät keskinäisen luottamuksen puutteesta. Uusi työpaikoille tarkoitettu työkalu parantaa ilmapiiriä.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Työturvallisuuskeskus ovat käynnistäneet Luottamustunti-kampanjan, joka tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden kehittää luottamusta työtiimien sisällä.

Luottamustunti on ohjattu tunnin mittainen ryhmäkeskustelu, jonka aikana työtiimi voi käsitellä verkkotyökalun avulla käytäntöjä luottamuksen lisäämiseksi.

Tunnin lopuksi tiimin jäsenet kirjaavat työkirjaan keskustelun pohjalta luottamuslupaukset, joiden avulla yhteisiä tavoitteita toteutetaan.

Verkkotyökalu on suunnattu etenkin luottamushenkilöille tai esimiehille, jotka voivat ottaa käyttöönsä sen työpaikalla. Keskustelun vetäjälle on tehty omat ohjeet. Materiaali sopii etenkin pk-yrityksiin, joissa resursseja on vähän ja joissa asioita on käsiteltävä tehokkaasti.

Työmarkkinajärjestöt ovat olleet Luottamustunnin kehittämisessä mukana.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Avointen työpaikkojen määrä kasvoi

16.11.2018 Avoimia työpaikkoja oli vuoden kolmannella neljänneksellä 46 900, kun vuotta aiemmin määrä oli 34 300. Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi eniten Helsinki-Uudenmaan suuralueella. Yksityisten yritysten tarjoamia oli avoimista työpaikoista 78 prosenttia eli 36 500. Vuotta aiemmin niitä oli 29 100 eli 85 prosenttia kaikista avoimista työpaikoista. Toimipaikan toimialoista avoimet työpaikat lisääntyivät eniten kaupassa, kuljetuksessa ja varastoinnissa sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Keskusjärjestöt haluavat uudistaa aikuiskoulutustukea

15.11.2018 Työmarkkinakeskusjärjestöt esittävät yhdessä aikuiskoulutustuen uudistamista. Järjestöt ovat saavuttaneet asiasta neuvottelutuloksen. Uudistuksen tavoitteena on parantaa mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen sekä työn ja opiskelun yhteensovittamiseen. Uudistus selkeyttää myös aikuiskoulutustuen hakemista ja tuen ennakoitavuutta sekä keventää aikuiskoulutustuen hallintoa.

Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa 4,4 prosenttia

13.11.2018 Koko talouden palkkasumma oli Tilastokeskuksen mukaan heinä-syyskuussa 4,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Syyskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 2,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten heinä-syyskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 1,2 prosenttia. Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa kaikilla päätoimialoilla. Enimmillään palkkasumma kasvoi rakentamisessa 6,3 prosenttia ja muissa palveluissa 6,1 prosenttia. Teollisuudessa palkkasumma kasvoi 3,6 prosenttia.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

5/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 50.