Pakopelihaasteen voitto ratkesi tuhannesosilla

17.4.2018

Maalis-huhtikuussa Pohjois-Suomessa pidettiin viidellä paikkakunnalla pakopeliteemaisia tilaisuuksia loppuvaiheen opiskelijoille. Liiton alueella toimivat työntekijät Mikko Sormunen ja Ilkka Rautio kertoivat työehtosopimuksista ja työhön, palkkaukseen ja uraan liittyvistä palveluista.

Infon jälkeen 3-6 opiskelijan muodostamat tiimit vastasivat Insinööriliittoon liittyviin kysymyksiin hauskassa kahoot.it-pelissä. Siinä pärjäsivät kärppien lailla nopeat, ja ennätyspisteet 13 371 taottiin Kajaanissa Matti Remeksen kipparoimalla tiimillä.

Toisessa osassa oli selviytyminen vaikeuksia täynnä olevasta huoneesta tunnin aikarajassa. Vain kaksi tiimiä, yksi Oulussa ja toinen Oulaisissa, selvisi haasteesta ilman vihjeitä saavuttaen maksimipisteet. Tästä peli palkitsi 10 000 pisteellä.

Sofia Holman ja Maiju Keski-Korpelan johtamat joukkueet vastasivat täysin oikein myös kymmeneen liittokysymykseen kahoot.it-visassa. Voitossa oli kysymys sekunneista ja pelipisteiden tuhannesosista.  Voitto tuli Ouluun Sofia Holman ilmoittamalle energia- ja ympäristötekniikan opiskelijoista koostuneelle ryhmälle kokonaispistein 23 181. Ylivieskassa opiskelevat sähköautomaatiotekniikan tulevat insinöörit jäivät pisteillä 23 115 aavistuksen.

– Meidän ryhmämme salaisuus oli varmaan se, että ollaan pitkään tunnettu toisemme ja yhteistyö on melko saumatonta, Sofia kuvaa kahdesta naisesta ja kahdesta miehestä koostunutta tiimiä.

– Voittoa kyllä juhlitaan vappuna perinteisin opiskelijamenoin! iloinen insinööriopiskelija totesi.

Voittajatiimi sai valita, viettävätkö he viikonlopun Insinööriliiton mökillä Rukalla vai saunaillan Oulun Insinöörien Villa Kaljaasilla. Syksyinen Ruska-Ruka kiehtoi oululaisia enemmän, joten Pohjois-Suomen etevimmät ongelmanratkaisijat suuntaavat Koillismaalle.

Pakopelihaasteeseen osallistui kaikkiaan 14 tiimiä ja 60 loppuvaiheen opiskelijaa.

Teksti ja kuvat: Mikko Sormunen, Insinööriliiton alueasiamies

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 9.8.2018

Työrytmiin sopeutumiseen on annettava aikaa, sillä arkirytmiin sopeutuminen voi kesäloman jälkeen tuntua ylitsepääsemättömältä.

Artikkelit 31.7.2018

Liikkuva kuva ja ääni tuovat ihmisestä esiin puolia, jotka eivät näy kirjoitetussa työhakemuksessa.

Artikkelit 24.7.2018

Tukiasematon langaton verkko tekee uudesta älymittarista niin näppärän, että se kiinnostaa Eurooppaa myöten.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

3/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 34.