Rekrytointifirma voi laajentaa botin käyttöä

2.11.2018

HOK-Elanto ja Staffpoint ottivat eilen käyttöön työnhakijoita haastattelevan Rekrybotin. Rekrytointifirma uskoo, että botilla on mahdollisuuksia myös insinöörialoilla.

Chattipohjainen robotti haastattelee työnhakijoita, jotka haluavat töihin HOK-Elannon ravintoloihin. Rekrybotti toimii Facebookissa.

Robotti hoitaa työhaastattelun ensivaiheen. Botti kysyy, millaista työtä hakija etsii. Hakija valitsee kokoaikaisen tai osa-aikaisen työsuhteen ja sopivan ammattinimikkeen. Vaihtoehtoja voi valita useita. Botti selvittää myös, minkä verran hakijalla on alalta kokemusta.

Viimeiseksi botti pyytää yhteystietoja, jotka saa välittää rekrytoinnit tekevään Staffpointiin. Rekrytointifrma ottaa kandidaatteihin yhteyttä vuorokauden kuluessa.

Robotin ovat kehittäneet HOK-Elanto ja Accenture. Vastaavan robotin käyttöä on mahdollista laajentaa myöhemmin muille aloille.

– Tämähän sopisi erinomaisesti vaikkapa insinöörialoille, sanoo Staffpointin toimitusjohtaja Anu Ahokas.

Insinöörialalla botteja on kokeiltu jo aiemmin.

Klo 16:45 korjattu: Botin käytön laajentamisesta ei ole ollut puhetta, mutta se on mahdollista. Kehittäjinä eivät ole olleet HOK-Elanto ja Staffpoint vaan HOK-Elanto ja Accenture.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Avointen työpaikkojen määrä kasvoi

16.11.2018 Avoimia työpaikkoja oli vuoden kolmannella neljänneksellä 46 900, kun vuotta aiemmin määrä oli 34 300. Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi eniten Helsinki-Uudenmaan suuralueella. Yksityisten yritysten tarjoamia oli avoimista työpaikoista 78 prosenttia eli 36 500. Vuotta aiemmin niitä oli 29 100 eli 85 prosenttia kaikista avoimista työpaikoista. Toimipaikan toimialoista avoimet työpaikat lisääntyivät eniten kaupassa, kuljetuksessa ja varastoinnissa sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Keskusjärjestöt haluavat uudistaa aikuiskoulutustukea

15.11.2018 Työmarkkinakeskusjärjestöt esittävät yhdessä aikuiskoulutustuen uudistamista. Järjestöt ovat saavuttaneet asiasta neuvottelutuloksen. Uudistuksen tavoitteena on parantaa mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen sekä työn ja opiskelun yhteensovittamiseen. Uudistus selkeyttää myös aikuiskoulutustuen hakemista ja tuen ennakoitavuutta sekä keventää aikuiskoulutustuen hallintoa.

Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa 4,4 prosenttia

13.11.2018 Koko talouden palkkasumma oli Tilastokeskuksen mukaan heinä-syyskuussa 4,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Syyskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 2,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten heinä-syyskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 1,2 prosenttia. Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa kaikilla päätoimialoilla. Enimmillään palkkasumma kasvoi rakentamisessa 6,3 prosenttia ja muissa palveluissa 6,1 prosenttia. Teollisuudessa palkkasumma kasvoi 3,6 prosenttia.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

5/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 50.