Rekrytointifirma voi laajentaa botin käyttöä

2.11.2018

HOK-Elanto ja Staffpoint ottivat eilen käyttöön työnhakijoita haastattelevan Rekrybotin. Rekrytointifirma uskoo, että botilla on mahdollisuuksia myös insinöörialoilla.

Chattipohjainen robotti haastattelee työnhakijoita, jotka haluavat töihin HOK-Elannon ravintoloihin. Rekrybotti toimii Facebookissa.

Robotti hoitaa työhaastattelun ensivaiheen. Botti kysyy, millaista työtä hakija etsii. Hakija valitsee kokoaikaisen tai osa-aikaisen työsuhteen ja sopivan ammattinimikkeen. Vaihtoehtoja voi valita useita. Botti selvittää myös, minkä verran hakijalla on alalta kokemusta.

Viimeiseksi botti pyytää yhteystietoja, jotka saa välittää rekrytoinnit tekevään Staffpointiin. Rekrytointifrma ottaa kandidaatteihin yhteyttä vuorokauden kuluessa.

Robotin ovat kehittäneet HOK-Elanto ja Accenture. Vastaavan robotin käyttöä on mahdollista laajentaa myöhemmin muille aloille.

– Tämähän sopisi erinomaisesti vaikkapa insinöörialoille, sanoo Staffpointin toimitusjohtaja Anu Ahokas.

Insinöörialalla botteja on kokeiltu jo aiemmin.

Klo 16:45 korjattu: Botin käytön laajentamisesta ei ole ollut puhetta, mutta se on mahdollista. Kehittäjinä eivät ole olleet HOK-Elanto ja Staffpoint vaan HOK-Elanto ja Accenture.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Nokia aikoo irtisanoa 350 työntekijää

15.1.2019 Nokia tavoittelee 700 miljoonan euron kustannussäästöjä vuoden 2020 loppuun mennessä. Osana uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelmaa yhtiö suunnittelee irtisanomisia Suomessa. Nokia on tänään kutsunut henkilöstön edustajat Suomessa 22. tammikuuta alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin, joiden arvioidaan johtavan 350 työpaikan vähennykseen tänä vuonna. Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa, paitsi Oulun tehdasta.

Suomessa kehitetään melko vahvasti tekoälyä

15.1.2019 Suomi on tekoälyosaamisessa eurooppalaista tasoa tutkimuksessa, yritysten osaamisessa ja koulutuksessa, ilmenee valtioneuvoston teettämästä selvityksestä. Tekoälyn tutkimusosaaminen on tieteellisten julkaisujen perusteella Suomessa 17. parasta. Suomen osuus maailman tekoälyjulkaisujen määrästä on noin puoli prosenttia. Yritysten tekoälyosaaminen on hyvällä tasolla. Toisaalta tekoälyteknologioiden hyödyntäminen yritysten toiminnassa ei ole vielä Suomessakaan kovin laajaa.

Palkkasumma kasvoi syksyllä 4,4 prosenttia

11.1.2019 Koko talouden palkkasumma kasvoi Tilastokeskuksen mukaan syys-marraskuussa 4,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Marraskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 6,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten syys-marraskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 3,4 prosenttia. Palkkasumma nousi syys-marraskuussa koko taloutta nopeammin yksityisessä terveydenhuollon- ja sosiaalipalveluissa, rakentamisessa ja muissa palveluissa. Maltillisimmin palkkasumma kasvoi teollisuudessa ja yksityisessä koulutuksessa.

Insinööri–näköislehti Arkisto