Tampereesta kasvatetaan Suomen Piilaaksoa

28.12.2016

Ict-alan 100 paikkaa -kampanja on saanut rekrytoitua ensimmäiset osaajat Tampereelle, jossa on enemmän alan työpaikkoja kuin tekijöitä.

Kun ict-yritykset suunnittelivat kampanjaa kesällä, ne tavoittelivat sataa avointa työpaikkaa. Nyt kampanjassa mukana olevien yritysten määrä on kasvanut vajaasta kymmenestä 24:ään, ja uusia työntekijöitä tarvitaan jo yli 300.

– Joku voisi sanoa, että kampanjalla on huono nimi, kun töihin tarvitaan enemmänkin ihmisiä. Mutta mukavampaahan se on, että tarve työntekijöistä on vain kasvanut, sanoo kampanjan veturi Ville Mäkinen.

Kampanja vetoaa ict-alan osaajiin hehkuttamalla Tamperetta Suomen Piilaaksoksi. Vaikka työttömiä on paljon, sopivia hakijoita on Mäkisen mukaan vaikea löytää.

– Ala kehittyy hurjaa vauhtia, ja sillä tarvitaan osaamista, jota ei ole paljon vapaana. Toki aikuiskoulutus pyrkii kuromaan vajausta kiinni.

Rekrytoivien yritysten joukossa on sekä isoja että pieniä yrityksiä. Osa on jo asemansa vakiinnuttaneita viime vuosituhannella perustettuja yrityksiä, kuten Patria ja Solita.

– Mukana on myös sellaisia yrityksiä, joista sivuilla vieraileva saattaa kuulla ensi kertaa.

Kampanjassa tarjotaan työpaikkojen lisäksi myös neuvoja, jos hakija muuttaa Tampereelle muualta. Työnantaja voi tilata Kiinteistömaailmalta apua vanhan asunnon myynnissä ja uuden löytämisessä.

Kampanja alkoi marraskuun alussa ja kestää touko-kesäkuuhun. Varmistuneita rekrytointeja on Mäkisen mukaan tiedossa toistaiseksi muutamia.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Työttömyys väheni alle kahdeksan prosenttiin

24.1.2017 Työttömiä oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2016 joulukuussa 207 000, mikä oli 34 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 7,9 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 9,2 prosenttia. Työllisiä oli 34 000 enemmän kuin edellisvuoden joulukuussa. Työllisiä oli vuoden 2016 joulukuussa 2 421 000, mikä oli 34 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisiä miehiä oli 31 000 ja naisia 3 000 enemmän kuin vuoden 2015 joulukuussa.

TP: Uusi raportti uhkaa työterveyttä ja -turvallisuutta

19.1.2017 Tuoreen selvityksen esittämät toimet rapauttavat Työterveyslaitoksen toiminnan edellytyksiä, vaikka työtapaturmien määrä on vain kasvanut, moittii Teollisuuden palkansaajat TP. TP löytää paljon huomauttamista selvitysmies Osmo Soininvaaran eilen sosiaali- ja terveysministeriölle antamasta selvitysraportista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n uudistamisesta. Selvitys ehdottaa Työterveyslaitoksen siirtämistä työmarkkinajärjestöjen hallintaan ja rahoitettavaksi. TP:n mukaan siirto veisi samalla Työturvallisuuskeskuksen olemassaololta perusteet.

Tiedolla innovaatiot näyttävät syntyvän tyhjästä

17.1.2017 Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo pitää tietotekniikkapalveluyritys Tiedon uusien yt-neuvottelujen perusteluja käsittämättöminä. Tieto ilmoitti tänään käynnistävänsä Suomessa yt-neuvottelut, joiden arvioidaan koskevan enintään 250 henkilöä. – Tieto ilmoittaa hakevansa yt-neuvottelujen kautta kasvua, vahvistavansa kilpailukykyään ja jatkavansa investointejaan uusiin innovaatioihin. Tiedolla innovaatiot näyttävät syntyvän jatkossa tyhjästä ilman osaavia ihmisiä. Ja ihmisiä irtisanomallako uutta kasvua syntyy, Salo ihmettelee.

Insinööri–näköislehti Arkisto