TP haluaa innovaatiovetoista kasvua

29.11.2018

Teollisuuden palkansaajat TP esittää kasvuohjelmaa Suomen viennin ja teollisuuden tukemiseksi.

Kasvuohjelmassa luetellaan useita toimenpiteitä uusien teknologisten innovaatioiden käyttöönottoon ja hyödyntämiseen, teollisuuden toimintaympäristön vahvistamiseen sekä suomalaisten tietotaitojen jatkuvaan kehittämiseen.

Panostukset kasvuun ovat olleet TP:n mukaan pitkään riittämättömiä. Teknologisten innovaatioiden vauhdittamiseksi TP vaatii tki-rahoituksen lisäämistä vähintään neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Kasvuohjelma esittää keinovalikoiman suomalaisten osaamisen päivittämiseksi digiaikaan. Varhaiskasvatusta laajennetaan, oppivelvollisuusikää nostetaan kattamaan toisen asteen koulutus, ja työssäkäyvien koulutustarjontaa vahvistetaan.

Ohjelma julkistettiin tänään TP:n syyskokouksessa. Kokouksessa valittiin kaudelle 2019–2020 hallituksen puheenjohtajaksi Petri Vanhala Paperiliitosta. Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta ja Samu Salo Insinööriliitosta.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Uusi jäsenjärjestö IL-yhteisöön

13.12.2018 Rautatiealan Teknisten ja Toimihenkilöiden Liitto RTTL ry:n valtuusto on päättänyt yksimielisellä päätöksellä tiistaina 12.12.2018 hakea Insinööriliitto IL ry:n jäsenyyttä 1.1.2019 alkaen. Insinööriliiton hallitus on hyväksynyt jäsenhakemuksen. RTTL ry on noin 570 henkilön jäsenmäärällään merkittävä rautatiealan ammattiyhdistys, jonka jäsenet työskentelevät pääosin VR-konsernin palveluksessa. Jäsenkunta koostuu pääosin diplomi-insinööreistä, insinööreistä, teknikoista ja muista tekniikan alan asiantuntijoista. RTTL on tällä hetkellä Pardian kautta STTK:n jäsenyhdistys.

Teknologiateollisuuden työhyvinvointihanke tuotti tulosta

11.12.2018 Työhyvinvointi on parantunut monilla mittareilla mitattuna niissä yrityksissä, jotka ovat osallistuneet teknologiateollisuuden Työkaari kantaa -hankkeeseen. Parhaimmillaan sairauspoissaolot puolittuivat ja erilaisia työaikajoustoja otettiin laajasti käyttöön. Työkaari kantaa on teknologiateollisuuden työmarkkinaosapuolien yhteishanke, joka on jatkunut reilut kaksi vuotta. Koulutuksiin on osallistunut yli tuhat johdon ja henkilöstön edustajaa eri puolilla maata. Tavoitteena on työhyvinvoinnin parantaminen, työurien pidentäminen ja samalla hyvä kehitys tuottavuudessa.

Työttömänä opiskelu helpottuu

10.12.2018 Akava on tyytyväinen eduskunnan hyväksymään lainmuutokseen, jolla helpotetaan työttömänä opiskelua. Työttömyysturvalain muutoksen jälkeen työtön voi opiskella lyhytkestoisia opintoja nykyistä vapaammin. Enintään kuuden kuukauden mittaisten opintojen on oltava ammatillisia valmiuksia tai yrittäjyyden edellytyksiä parantavia. Opiskelu ei kuitenkaan siirrä työnhakijaa syrjään työmarkkinoilta, vaan hänen on opintojen ohessa haettava töitä ja otettava vastaan työtä normaaliin tapaan. Hänellä on kuitenkin enemmän valinnanvapautta opintojen suhteen.

Insinööri–näköislehti Arkisto